Capitala are buget pentru anul 2024! PSD București și PNL București au reușit să scoată Bucureștiul din blocajul în care a fost dus de însuși primarul general. Funcționarea serviciilor publice este critică și nu poate fi afectată de ambiții personale.

În cadrul ședinței convocate astăzi de consilierii generali PSD București și PNL București, proiectul aprobat duce banii Primăriei Capitalei către proiecte serioase, nu doar pentru evenimentele pe care primarul general le pregătea pentru campania electorală.

Prin votul acordat de grupul comun PSD-PNL, în ciuda declarațiilor nerealiste ale primarului general, am găsit sumele necesare și proiectul de buget a fost modificat astfel:

– alocarea suplimentară a sumei de 240 milioane de lei pentru subvenția la termoficare,

– alocarea suplimentară a sumei de 200 de milioane de lei pentru subvenția la transportul public,

– alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități,

– 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente,

– 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea,

– sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel – Autostrada A1.

Consilierii generali social-democrați și liberali au arătat la ședința convocată astăzi că există o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului București, iar primarul general Nicușor Dan nu mai poate ignora solicitările bucureștenilor.

PSD București și PNL București, sub coordonarea președinților Gabriela Firea și Sebastian Burduja, și-au dat mâna pentru a salva Capitala de falșii salvatori. După aprobarea bugetului pentru anul 2024 urmează deblocarea proiectelor primarilor din sectoarele Capitalei care au fost ținute la sertar de primarul general.

Orașul în care trăim, muncim și ne creștem cu toții copiii a suferit suficient în acești ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiții personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului.

Gabriela Firea, președinte PSD București

Sebastian Burduja, președinte PNL București