Salut decizia reprezentanților PSD și PNL, din Consiliul General al Capitalei, de a aproba bugetul Capitalei. Le mulțumesc că au dat curs propunerii mele de a debloca această situație, mai ales ca am lucrat împreună cu dânșii la setul de amendamente care au fost aprobate azi. Consider că proiectele bucureștenilor nu trebuie să fie întârziate din cauza campaniei electorale. Votul de azi din Consiliul General ne arată de ce e important ca viitorul primar general să aibă susținerea principalelor forțe politice. Asta îmi dă încredere că voi putea accelera dezvoltarea Capitalei, într-un ritm mai rapid, pe care mi-l doresc de multă vreme, la fel ca toți bucureștenii!

Amendamentele votate astăzi:

  1. Suplimentarea bugetului pentru acoperirea subvenției STB cu suma de 200 mil lei
  2. Suplimentarea bugetului pentru acoperirea subvenției la căldura cu suma de 200 mil lei
  3. Suplimentarea bugetului DGASMB cu 150 mil pentru acoperirea parțială a datoriei înregistrate la plata stimulentelor pentru persoanele cu dizabilități până la nivelul lunii iunie a anului 2023

*În propunerea lui Nicușor Dan nu se acoperă datoria. Este doar până la nivelul lunii decembrie 2022

  1. Alocarea sumei de 25 mil lei pentru continuarea lucrării cu obiectivul: „Banca de alimente”
  2. Alocarea sumei de 25 mil lei pentru finanțarea blocului social Bd. Ghencea
  3. Suplimentarea sumelor cu privire la elaborarea PUZ-ului și la documentația pentru exproprierea obiectivului „Penetrație Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești”

Cătălin Cîrstoiu,

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București

Candidatul Coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei