Concurs de dosare penale în PNL Iași

Costel Alexe și Mihai Chirica fac echipă pentru Iași. Împreună au adunat până acum 7 dosare penale și niciun proiect de interes major pentru comunitate!

Iașul pare condamnat la stagnare și subdezvoltare din cauza problemelor penale ale celor care administrează vremelnic Consiliul Județean (CJ) și Primăria Iași. Din 2020 și până astăzi, liberalii Costel Alexe și Mihai Chirica s-au făcut remarcați doar prin prisma competiției de dosare de corupție în care au intrat și nu prin proiectele și fondurile atrase pentru ieșeni.

Din păcate, astăzi Iașul a fost zguduit de anunțul întocmirii unui nou dosar penal pe numele lui Costel Alexe, care este acuzat de procurorii Direcția Naționale Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu în formă continuată. Subiectul pare o rețetă brevetată deja de liberali, în sensul că un apropiat al președintelui Consiliului Județean a fost numit într-o funcție de conducere publică, în condițiile în care persoana respectivă nu îndeplinea condițiile necesare pentru angajare.  Reamintim faptul că, DNA a întocmit recent un alt doar penal cu privire la angajările politice de la Apele Române Iași, unde, printre cei vizați se află și Petru Avram, cumătrul lui Costel Alexe.

Președintele CJ Iași a ajuns la dosarul penal cu numărul 2, după dosarul „Tabla” și dezvăluirile presei din afacerea „Cheresteaua” în care Costel Alexe este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare pentru că ar fi solicitat 22 de tone de tablă și 300 mc de cherestea pentru a acorda diferite facilități unor societăți sau persoane în perioada în care a activat ca ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

Mihai Chirica este de departe campion în ceea ce privește dosarele penale. Numele primarului Iașului apare în 5 dosare penale care vizează acțiuni ilegale petrecute la nivelul administrației locale.

PSD Iași cere, din nou, demisia celor doi administratori ai județului și municipiului Iași pentru a reda ieșenilor speranța la un trai mai bun și pentru a recâștiga demnitatea unei metropole culturale și elitiste, târâte nemeritat acum în scandaluri și suspiciuni de corupție ale unor personaje certate cu legea.

Departamentul de comunicare al PSD Iași