Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele executiv al PSD, a anunţat luni, 27 mai 2019, după şedinţa conducerii partidului, că nu va demisiona, indiferent de solicitări, menţionând că va continua programul de guvernare.

„Vreau să asigur că nu-mi voi da demisia indiferent de solicitările unora sau altora. Voi respecta decizia luată în Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă că dacă cineva îmi cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru. Suntem un partid responsabil, pentru că avem o guvernare responsabilă. Ne dăm seama că este importantă stabilitatea ţării, este important că încă deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului UE”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că mulţumeşte electoratului pentru votul dat, iar partidul va face o analiză pentru a vedea unde a greşit.

„Vom veni cu soluţii astfel încât să recâştigăm electoratul, să luăm cele mai bune măsuri şi cred că una dintre cele mai bune măsuri este să continuăm programul de guvernare. Asigur toţi primarii că vom continua programele pe care le-am început, vom continua acordarea fondurilor guvernamentale atât pe PNDL1, cât şi pe PNDL2, dar şi pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii”, a precizat Viorica Dăncilă.

Aceasta a dat asigurări că nu sunt tabere în partid.

„Nu există tabere în partid. După cum vedeţi suntem din aproape toate zonele ţării. Discuţiile le vom avea în partid, chiar dacă unele din discuţii vor fi contradictorii, vom ieşi mult mai uniţi, aşa cum trebuie să fie într-un partid care are responsabilitatea guvernării, într-un partid care trebuie să intre întărit în viitoarele alegeri, fie că vorbim de alegerile prezidenţiale, locale sau parlamentare”, a adăugat Viorica Dăncilă.