Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, și Sorina Pintea, ministrul Sănătății, au participat joi, 19 noiembrie 2019, la Spitalul Colțea, la înmânarea cheilor primelor locuinţe de serviciu destinate cadrelor medicale care lucrează în spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Premierul Viorica Dăncilă consideră că exemplul administraţiei bucureştene ar trebui să fie preluat şi de alte comunităţi din România.

„Pentru Guvernul României, sănătatea reprezintă o prioritate. Dacă primul nostru obiectiv a fost să mărim salariile cadrelor medicale, să mărim salariile medicilor, pentru ca să rămână în România, să nu mai profeseze această meserie valoroasă în alte ţări şi să dorească să rămână acasă, acest lucru trebuie dublat şi de alte măsuri. Atât construirea de spitale, modernizarea şi reabilitarea spitalelor, dar şi dotarea cu aparatură”, a declarat Viorica Dăncilă.

Gabriela Firea a precizat că programul prevede un total de 600 de apartamente, pentru care este estimat un necesar de 20 de milioane de lei.

„Astăzi, practic, înmânăm primele chei, iar de luna viitoare începem următoarea procedură, fiindcă dorim să le achiziţionăm pe toate cele 600, ca să acoperim toate cererile de la acest moment. Am primit şi această întrebare: dacă vor fi de la anul cereri suplimentare, dacă le vom acoperi. Răspunsul este: categoric, da. Pe măsură ce aceia care solicită aceste case capătă încredere, cred că vor fi şi mai multe solicitări”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat că miercuri a avut o întâlnire, la Ambasada României din Copenhaga, cu mai multe cadre medicale, care au întrebat-o ce face statul român pentru a-i păstra pe medici în ţară.

„Şi mi-a fost foarte uşor să le spun: s-au majorat salariile. Mâine Primăria Capitalei va înmâna chei unor medici, unor asistenţi medicali pentru a avea locuinţe. Reacţia a fost foarte pozitivă şi eu sper că cei care s-au gândit să plece să nu o facă, iar cei care să gândesc să revină să o facă”, a declarat Sorina Pintea.

Coltea_(3)
Coltea_(12)
Coltea_(16)
Coltea_(17)
Coltea_(18)
Coltea_(35)
Coltea_(46)
Coltea_(52)

Previous
Next