Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministrul României, alături de Eugen Teodorovici, președintele executiv al PSD și ministrul Finanțelor Publice, și Mihai Fifor, secretarul general al PSD au participat duminică, 1 septembrie 2019, la o întâlnire cu pensionarii, la Constanța.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică că România trebuie să aibă şi oportunităţi egale cu statele membre ale Uniunii Europene, nu doar obligaţii.

„E greu ca după o perioadă în care toţi au văzut că austeritatea e cea mai bună, în care au crezut că trebuie să dărâme sau să vândă tot, să vii şi să reglementezi aceste lucruri şi să încerci să te adresezi diferitelor categorii sociale. Dacă vrem să fim la fel cu alte state membre, nu trebuie să avem numai obligaţii, ci şi oportunităţi egale. Şi celor care spuneau că nu suntem pro-europeni le spun: ‘Suntem, PSD este un partid proeuropean!’ Măsurile pe care PSD le ia sunt măsuri europene. Ei spun doar la nivel declarativ ‘suntem pro-europeni’, dar în timp ce noi luăm măsuri ca şi din punct de vedere economic şi social să avem aceleaşi condiţii cu statele europene, ei merg în Parlamentul European şi critică această ţară. În momentul în care noi creştem salariile şi pensiile, ei spun că sunt pro-europeni, dar preconizează ca la venirea lor la guvernare să taie pensiile şi salariile. Şi atunci întrebarea care vine este: ‘Ce înseamnă să fii pro-european?’ Să crezi că în Europa statul tău merită să fie tratat la fel cu celelalte state membre, să creezi condiţii în România ca şi în alte state membre, să nu mai existe nicio diferenţă de abordare în Europa. (…) Când spui aceste lucruri înseamnă şi din punct de vedere al măsurilor sociale, al dezvoltării, să reduci aceste decalaje, să mergi în Europa şi să ceri să fii tratat cu demnitate, să reprezinţi interesele ţării tale, să spui cu mândrie că eşti român şi să vorbeşti cu mândrie despre ţara ta”, a declarat premierul după reuniune.

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat duminică că propune să le fie dat anticipat pensionarilor un procent din suma pe care aceştia ar trebui să o primească la recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor, afirmând că pensionarii merită să fie trataţi cu respect.

„Am să-i ridic colegului meu (ministrului Muncii) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o să o ridic aici. Când se termină recalcularea pensiilor? În 2021. Haideţi să facem aşa, fiecare dintre dumneavoastră aşteptaţi o recalculare, pensionarii, în general, aşteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la … va avea o majorare de pensii x la sută, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionare suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aştept până în 2021 şi dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 şi o dăm astăzi. În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferenţa omului, dacă e mai puţin, vedem ce facem atunci. Dar să primiţi din timp pentru că oamenii trăiesc astăzi”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat duminică că majorarea punctului de pensie este un act de dreptate.

„Majorarea punctului de pensie este un act de dreptate. Acest guvern a reparat nişte nedreptăţi pentru că trebuie să ne uităm în urmă şi să ne gândim de unde am plecat şi de unde am luat ţara asta când am promis să guvernăm şi ce am promis la oameni şi ce au crezut oamenii despre noi. Ne-am săturat în fiecare an să auzim acelaşi lucru: ‘nu o să faceţi, minţiţi lumea, nu sunt bani, nu se poate’. Iată că se poate, iată că prin muncă serioasă şi prin responsabilitate se poate. Noi reparăm acum. Vă dăm ceea ce dumneavoastră meritaţi, niciun leu în plus sau în minus. Este munca dumneavoastră. Noi nu facem altceva decât să venim şi să o răsplătim, cu speranţa că desigur unii dintre cei care afară urlă şi înjură vor găsi resurse şi înţelepciune să ne dea şi nouă pensia”, a afirmat Mihai Fifor.

OPSD_(6)1
OPSD_(5)1
OPSD_(8)
OPSD_(7)
OPSD_(1)2
OPSD_(2)2
OPSD_(3)2
OPSD_(4)1
OPSD_(10)

Previous
Next