Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministrul României, alături de Eugen Teodorovici, președintele executiv al PSD și ministrul Finanțelor Publice, și Mihai Fifor, secretarul general al PSD, au participat joi, 29 august 2019, la Comitetul Executiv Județean al PSD Argeș.

Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, a declarat joi, la Piteşti, că Guvernul va merge în Parlament pentru a primi un vot de încredere, iar cea mai bună armă este negocierea.

„Voi discuta despre acest lucru în Comitetul Executiv Naţional, care va avea loc mâine, şi vom hotărî data, vom hotărî şi componenţa Guvernului şi vom veni în plenul Parlamentului pentru un vot de încredere. Indiferent de faptul că Opoziţia depune sau nu depune moţiune de cenzură, noi trebuie să venim pentru un vot de încredere în Parlament, pentru că avem portofolii în care nu avem miniştri, avem portofolii în care interimatul a expirat, deci trebuie să intrăm în normalitate. Eu n-aş fi aşa de sigură că ne lipsesc 29 de voturi, eu vreau să văd ce se va întâmpla atunci când vom merge în Parlament. În politică, totul este posibil. Şi cea mai bună armă în politică este cea a negocierii. O să negociem astfel încât să putem să mergem mai departe. O să vedem. Dacă nu primim votul de încredere, Guvernul rămâne la forma iniţială şi venim cu o altă formulă”, a afirmat premierul într-o conferinţă de presă.

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Piteşti, că ar fi onorat să facă parte dintr-un tandem Viorica Dăncilă – preşedinte, iar el prim-ministru.

„Da. Aş fi onorat. Să ajungă doamna prim-ministru preşedinte şi dânsa decide ce trebuie să fie bun pentru ţara asta. Uitându-mă la televiziunile care au difuzat ştirea, la una a fost fake news, la cealaltă este sigur din partea cuiva din acest partid. Cei care mă ştiu foarte bine ştiu că atâta timp cât am spus că merg într-o echipă, nu există nimic care să mă clintească din loc. Sunt cu doamna prim-ministru, care va deveni preşedintele României, cu ceilalţi colegi, cu Mihai Fifor, cu Răzvan Cuc şi ceilalţi din echipa PSD. Aşa că orice încercare de a băga băţul prin gard nu ţine sau ţine doar la cei care sunt gură cască”, a spus Eugen Teodorovici.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat joi, la Piteşti, că social-democraţii vor depune acţiune în instanţă pentru recuperarea de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sumelor aferente campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

„Legat de ce s-a întâmplat cu rambursarea sumelor din campania electorală pentru europarlamentare, noi considerăm că este o decizie incorectă a Autorităţii Electorale Permanente, motiv pentru care luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la AEP. De altminteri, raportul de control al autorităţii arată clar că s-au îndeplinit toate condiţiile ca suma să fie rambursată PSD. Prin urmare, ne considerăm îndreptăţiţi să mergem în instanţă şi sperăm să recuperăm această sumă”, a spus Mihai Fifor.