Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu şi senatorul PSD Mihnea Costoiu au prezentat joi, 29 octombrie 2020, programul PSD pentru Educație și Cercetare. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat joi că lipsa acţiunilor Guvernului PNL şi ale preşedintelui în domeniul educaţiei a paralizat întreg sistemul şcolar şi singura preocupare a acestora este organizarea alegerilor în 6 decembrie.

„Lipsa acţiunilor Guvernului PNL şi preşedintelui Iohannis, cel care povestea în anii trecuţi despre România educată, lipsa acţiunilor a paralizat întreg sistemul şcolar, a lăsat cei mai săraci copii în afara clasei virtuale, a afectat baza, viitorul tuturor copiilor noştri, a crescut presiunea asupra familiilor lor. Ce să faci mai întâi: să-ţi supraveghezi copilul în timpul lecţiilor online sau să te duci la muncă pentru a nu-ţi pierde sursa de trai? Au greşit enorm, iar costurile le va plăti întreaga societate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Senatorul PSD Mihnea Costoiu a declarat că o primă temă din programul PSD vizează învăţământul preuniversitar, iar soluţiile pentru acest domeniu sunt grupate în patru direcţi: accesul echitabil la educaţie, susţinerea capitalului uman în educaţie, modernizarea arhitecturii curriculare şi responsabilitatea publică şi participarea cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor la guvernanţa unităţilor de învăţământ şi a sistemului de învăţământ în general.

„Vorbim de câteva programe – programul şcolii inteligente pentru copiii inteligenţi, şcoala cu program prelungit în sprijinul familiei, programul naţional pentru educaţie timpurie şi, foarte important în perioada acesta, accesul la proiecte finanţate din fonduri europene pentru unităţile private care sunt şi în această perioadă extrem de văduvite şi angajamentul pentru educaţie incluzivă”, a precizat Mihnea Costoiu.

Descarcă și citește programul de guvernare al PSD pentru Educație și Cercetare AICI.