Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii a declarat luni, 20 decembrie 2021, că bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru 2022 este cu 20,5% mai mare faţă de cât s-a cheltuit în 2021.

„Aș dori să vă comunic câteva lucruri legate de bugetul Ministerului Transporturilor, așa cum apare el în proiectul de buget care va fi transmis Parlamentului, și anume pot să vă spun că bugetul Ministerului Transporturilor pentru anul 2022 este cu 20,5% în plus față de cât s-a cheltuit în 2021, și anume avem pe liniile mari o alocare de aproape 9 miliarde de lei pe proiecte pe fonduri nerambursabile și 8 miliarde de lei pe bugetul de stat. Deci, vorbim de un buget total la Ministerul Transporturilor de aproape 17 miliarde, față de undeva în jur de 14 miliarde la sfârșitul anului 2021. Vreau să vă spun că în acest moment suma pe fonduri nerambursabile, cele 9 miliarde de care vă aminteam, este cu aproximativ 2 miliarde mai mare decât în 2021. Asta înseamnă că la anul vor fi foarte multe proiecte care se vor desfășura pe această componentă”, a spus Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD.

Ministrul Transporturilor a adăugat că suma pe fonduri nerambursabile este cu aproximativ 2 miliarde mai mare decât în acest an, ceea ce înseamnă că, în 2022, vor fi foarte multe proiecte care se vor desfăşura pe această componentă.

„De asemenea, pot să vă mai anunț că la anul, din ce inventar am făcut până acum, se vor semna cele mai multe contracte de investiții din istoria Ministerului Transporturilor. Am văzut că sunt tot felul de discuții în spațiul public și eu vă asigur că acest lucru va fi valabil și aceste contracte se vor ridica în jurul sumei de 10 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un record absolut. Aici vorbim de toate tipurile de transport”, a precizat prim-vicepreședintele PSD.