Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD a anunțat miercuri, 10 martie 2021, că Partidul Social Democrat a depus la Senat moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cu titlul „O Românie în agonie cu Năsui la economie”.

„Am depus astăzi la Senat moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, „O Românie în agonie cu Năsui la Economie”, este titlul acestei moțiuni, o moțiune pe deplin justificată și foarte așteptată de către antreprenorii din România pentru dezastrul pe care l-a lăsat domnul Năsui în cele 70 de zile de când este la cârma Ministerului Economiei. Nu are nicio viziune, nu are niciun mesaj pentru antreprenori”, a spus Radu Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD a adăugat că ministrul Claudiu Năsui se află într-o ilegalitate în prezent, pentru că nici după 70 de zile de când conduce ministerul nu există o hotărâre de Guvern care să definească instituţia.

„Insistă foarte tare domnul ministru Năsui pe vânzarea pachetelor de acțiuni la companiile profitabile de stat, deși oricare antreprenor din România și orice cetățean știe că în această perioadă de criză economică nu vinzi, pentru că ai vinde în pierdere. Lista lucrurilor rele pe care le-a făcut domnul Năsui culminează cu faptul că nici astăzi, când vorbim, după 70 de zile, nu există o hotărâre de Guvern care să definească acel minister. El se află într-o deplină ilegalitate astăzi, pentru că din punct de vedere al ordonatorului principal de credit este o hidră cu două capete, Ministerul Economiei și Ministerul Energiei. Cred că este într-o ilegalitate profundă în acest moment domnul Năsui și acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care acest ministru trebuie să plece acum din fruntea ministerului”, a completat senatorul Radu Oprea.