Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a participat duminică, 5 noiembrie 2023, la Congresul Reprezentanţilor Comunităţilor de Romi din România organizat de Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”, la București.

Marcel Ciolacu i-a invitat în cadrul discursului său pe reprezentanţii comunităţilor de romi ca împreună să schimbe statutul femeii rome. „E timpul să vă cer şi eu ceva. Vreau ca împreună cu voi şi cu toţi cei din sală să schimbăm ceva extrem de important – statutul femeii rome. În unele comunităţi este mare nevoie de acest lucru. Toată societatea românească are multe de îmbunătăţit aici, aşa că vă rog să nu o luaţi ca pe o critică neprietenoasă. E o propunere extrem de serioasă şi un angajament comun pentru a găsi soluţii la o problemă comună. Sunt convins că vom reuşi, aşa cum am reuşit în ultima perioadă să dăm şi o dimensiune externă temelor legate de romi” a spus președintele PSD.