Deputatul PSD Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a participat joi, 16 decembrie 2021, la demararea proiectului de modernizare a Spitalului Clinic „Gheorghe Polizu” de către organizația non-guvernamentală Salvați Copiii. Ministrul Sănătăţii a declarat că în România, ONG-uri precum Salvaţi Copiii reuşesc să înlocuiască de multe ori autorităţile în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de bună desfăşurare a activităţii în sistemul de sănătate și a menţionat că îşi doreşte să iniţieze la Ministerul Sănătăţii un comitet consultativ din care să facă parte mai multe ONG-uri din domeniu, dar şi organizaţii relevante ale pacienţilor.

„Starea fizică a clădirilor este, în mod evident, o sarcină care depăşeşte, poate, posibilităţile Ministerului Sănătăţii sau ale unui mandat, ale unui guvern. Trebuie să existe o politică pe termen mediu, măcar, care să ducă la reabilitarea acestora şi asigurarea resurselor de echipamente. E un program ambiţios şi cred că avem nevoie şi în cadrul Ministerului Sănătăţii de o structură dedicată acestui scop. Dacă facem acest mic comitet consultativ, am putea să preluăm aceste modele de bună practică şi în activitatea unei instituţii guvernamentale” a adăugat Alexandru Rafila.