Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității sociale, s-a adresat sindicaliştilor Blocului Național Sindical care protestau în Piața Victoriei din București, şi a declarat că îi invită acum să participe în calitate de parteneri în implementarea reformelor din PNRR.

„Sunt aici astăzi ca să mă asigur că pentru noi, Guvernul României, dialogul social este extrem de important. Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, să îi mulţumesc domnului preşedinte Dumitru Costin pentru deschidere şi pentru dialog. Suntem în această perioadă în construcţia unor măsuri care să vină în sprijinul cetăţenilor români, care să vină în sprijinul categoriilor celor mai vulnerabile de persoane. Sunt aici să vă asigur de respectul Guvernului, de respectul meu ca Ministerul Muncii şi vreau să vă asigur de de toată cooperarea. O să vă transmit acum şi aici o invitaţie. Domnule preşedinte, fac apel aici, în faţa cetăţenilor, la toate sindicatele, la toate patronatele. Dacă am fost cu toţii excluşi din negocierea PNRR, vă invit acum să fiţi parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma Legii salarizării, că reforma Legii pensiilor nu va duce la sărăcirea cetăţenilor români. Vreau să acceptaţi această invitaţie, să îmi fiţi parteneri în implementarea acestor reforme. Astăzi o să vă anunţ ceea ce avem deja pe listă. Eu sunt astăzi aici să vă arăt tot respectul meu în primul rând şi al Guvernului şi al partidului care mă susţine. Suntem aici ca împreună prin dialog social să rezolvăm ceea ce dumneavoastră reclamaţi şi reclamaţi pe bună dreptate. Începând de săptămâna viitoare vom implementa măsuri care să vină în primul rând şi în primul rând în sprijinul categoriilor vulnerabile”, a declarat Marius Budăi.