Președintele PSD Marcel Ciolacu și președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dâncu au anunțat luni, 19 octombrie 2020, candidatura medicului Leonard Azamfirei la Senat din partea Partidului Social Democrat.

„Noi PSD vom continua pe calea noastră şi astăzi doresc să vi-l prezint pe rectorul Facultăţii UMF din Târgu Mureş, un specialist în dublă calitate atât ca rector, cât şi ca medic ATI. Vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele şi a domnului profesor Dîncu, şi sper că în viitorul Parlament să daţi culoare legislaţiei atât din domeniul medical, cât şi din domeniul educaţiei”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dâncu a precizat că rectorul UMF Târgu Mureş se va regăsi pe primul loc pe listele pentru Senat.

„Astăzi îl prezentăm pe un om care este unul dintre cei mai respectaţi din comunitatea medicală şi a învăţământului superior din România. Va fi pe locul 1 la Senat, a fost propus de colegii noştri din Târgu Mureş. Este vorba de domnul rector Leonard Azamfirei”, a afirmat Vasile Dâncu.

Leonard Azamfirei a precizat luni că a răspuns invitaţiei PSD de a se alătura acestei formaţiuni pentru că a văzut o dorinţă de schimbare.

„Vă mărturisesc că am fost onorat de invitaţia pe care conducerea PSD mi-a făcut-o, de a deveni parte a unei echipe care se reaşează din temelii. Probabil că această invitaţie a venit şi prin prisma unei expertize duble pe care o am ca: rector, pe de o parte, iar pe de altă parte ca medic primar de anestezie şi terapie intensivă” a declarat Leonard Azamfirei.