Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, au participat marți, 6 septembrie 2022, la semnarea contractelor pentru Centura Buzău și pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău-Focșani.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că proiectele sunt decisive pentru dezvoltarea regiunii.

„Asistăm la un exerciţiu de bune practici în ceea ce priveşte colaborarea dintre administraţia centrală şi administraţia locală. Nu am nicio reţinere să vă spun că Sorin Grindeanu este primul ministru care nu a trâmbiţat descentralizarea, este primul ministru care efectiv a mers la peste 40 de consilii judeţene şi primării şi a descentralizat lucrările de la CNAIR către administraţiile locale, unde sunt adevăraţii beneficiari” a declarat Marcel Ciolacu la Buzău.

Ministrul Sorin Grindeanu a menţionat că investiţiile vor fi finanţate prin POIM şi Programul Operaţional de Transporturi.

„Dincolo de ceea ce s-a semnat astăzi, să ştiţi că toată această zonă e o zonă extrem de importantă din punctul nostru de vedere, al Ministerului Transporturilor, şi o zonă în care se va investi extrem de mult în anii viitori. Am convingerea că vă veţi înscrie în termen, pentru că POIM, aşa cum ştiţi, are termen de finalizare 31 decembrie 2023. Până atunci sunt convins că veţi termina studiul de fezabilitate, astfel încât să putem să-l decontăm, pentru ca fazele ulterioare, proiectare şi execuţie, să poată fi prinse pe Programul Operaţional de Transporturi 2021-2027. Acesta este scadenţarul”, a declarat Sorin Grindeanu.