Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu, au participat miercuri, 20 septembrie 2023, la semnarea a trei contracte pentru obiective de infrastructură rutieră, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că se va atinge borna de o mie de kilometri de autostradă şi drum expres din România în acestă săptămână, iar până anul viitor vor putea fi realizați încă 250 de kilometri. De asemenea, acesta a explicat importanța banilor europeni pentru dezvoltarea țării noastre.

„Săptămâna asta se mai închide o bornă. Vom avea peste o mie de kilometri daţi în folosinţă de autostradă, de drum expres. Şi anul viitor, din câte am înţeles eu, domnul Grindeanu îşi propune să mai finalizăm aproape 250 de kilometri, ceea ce înseamnă 25% din cât s-a realizat în cei 32 de ani de până acum”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Se lucrează. După 30 şi ceva de ani, deja avem un tablou şi o perspectivă clară a drumurilor din România şi a investiţiilor. Astăzi cred că aţi semnat pentru peste 3 miliarde de lei, bani din PNRR şi din exerciţiul financiar actual. Mi-aş dori mult să lămurim acest lucru. România, fără bani europeni, nu are dezvoltare. Să explicăm românilor foarte clar că primim înzecit mai mult de la Uniunea Europeană decât oferim. Altă cale, pentru România, nu există, cu adevărat. Ritmul îl impune guvernul, îl impun miniştrii şi cu cât se implică şi deblochează aceste lucrări – lucru care se întâmplă şi, sunt bucuros, în special, la Ministerul Transporturilor – cu atât aşteptările românilor vor fi mai mari”, a spus premierul.