Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, au participat joi, 6 iulie 2023, la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. Marcel Ciolacu a declarat joi că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila reprezintă un model de investiţie publică majoră cu un uriaş efect de multiplicare.

„Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă şi de bună calitate. Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, România transmite Europei şi lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, ştim şi mai ales putem să ne construim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu consideră că noul pod peste Dunăre, inaugurat la Brăila, este unul pod al speranţei şi al unirii.

„În 2017 puţini credeau în reuşita acestui proiect. Iată că, la şase ani distanţă, suntem aici împreună să deschidem circulaţia pe acest pod, care leagă cele trei regiuni istorice. Este un pod pe care l-aş denumi un pod al speranţei, un pod al unirii, un pod al speranţelor pentru toţi românii. Acest pod este dovada că statul român ştie să investească şi să atragă bai europeni, ştie să abordeze strategic dezvoltarea regiunilor din România şi mai ales ştie să creeze oportunităţi pentru noi locuri de muncă”, a spus Sorin Grindeanu.