Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, au participat vineri, 06 octombrie la conferința de alegeri a Organizației Județene PSD Vâlcea. În cadrul Conferinței, Constantin Rădulescu a fost reales în funcția de președinte al PSD Vâlcea.

În cadrul conferinței de presă, Marcel Ciolacu a declarat că prioritatea Guvernului este o absorbţie de aproape 100% a fondurilor europene disponibile în exerciţiul bugetar 2016-2020, prima rectificare bugetară urmând să aibă loc în momentul în care va intra în vigoare legea pe care şi-a asumat-o în Parlament.

„Vom face un fond pentru cofinanțare. În momentul în care va trece legea pe care mi-am asumat-o în Parlamentul României se va crea cadrul legal. Când vom avea cadrul legal, deja s-au mai dat mai multe hotărâri de Guvern ca să fie funcțional acel cadru legal și sunt ferm convins că prioritatea unu este exercițiul financiar 2016-2020, astfel încât să ne apropiem de o absorbție cât mai mare. Știți foarte bine că el se finalizează pe 31 decembrie și îmi doresc o absorbție peste 95%, cât mai apropiată de 100%, și suntem în discuții cu Comisia, astfel încât anumite plăți să le putem face și pe alte paliere. Oricum, există o supracontractare cu aproape 50%, care sunt proiecte fazate care intră pe exercițiul financiar actual. E o discuție, dar prioritatea mea ca prim-ministru și a Guvernului României și a ministrului de Finanțe este de a nu pierde bani europeni. Primele rectificări și primele sume, deja ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-a și făcut temele și a venit cu o solicitare pe POIM de încă 500 de milioane de euro. Noi trebuie să asigurăm cofinanțarea, ne mai trebuie 2 miliarde de lei pentru a atrage 3 miliarde de euro. Sunt 15%, cam acestea sunt proporțiile. Pe urmă, sunt cofinanțările pentru proiectele primarilor, unde vom crea un buffer justificat pe fiecare administrație în parte. Îmi doresc, pe acest sfârșit de an, multiplicarea cea mai mare în economie o au investițiile mari, pentru că revin banii, parte din bani, revin foarte repede în economie. Deci, am fost un pic cam lung cu răspunsul dumneavoastră, există un plan foarte riguros conceput împreună cu ministrul de Finanțe și cu întreaga echipă guvernamentală, cu fiecare ministru în parte, și ne vom ține de el. Prioritatea noastră în acest moment este infrastructura, atât critică, cât și marea infrastructură”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.