Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat miercuri, 03 noiembrie 2021, că Partidul Social Democrat nu va în negocieri sau în discuţii „sterile” cu PNL sau USR cu privire la ministere, ci dorește ca mai întâi să se stabilească programul de guvernare şi priorităţile.

„Vă pot spune cu certitudine este că Partidul Social Democrat nu va intra în negocieri sau în discuții sterile privind ministerele. Întâi stabilim programul de guvernare, care sunt prioritățile, și pe urmă vom avea discuții pe implicații, în funcție de specialiștii fiecărui partid”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Președintele PSD a adăugat că Partidul Social Democrat va merge, la consultările de la Palatul Cotroceni, cu o propunere de premier.

„Orice formațiune politică, când reprezintă cetățenii, într-o astfel de criză, este normal să vorbească cu toată lumea. Orice formațiune politică, când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toată lumea. Ca să lămurim și acest aspect, ori facem o construcție pe principii și pe o anumită normalitate – să nu credeți vreo clipă că eu n-o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru: este exclus așa ceva”, a mai spus Marcel Ciolacu.