Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 septembrie 2020, că premierul Ludovic Orban a continuat să facă campanie electorală şi după ce aceasta a luat sfârşit.

„Aş vrea să mă refer la ceea ce face prim-ministrul României în acest moment. Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei ţări europene să încalce legea cu bună-ştiinţă şi să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârşit ieri, la orele 24,00. S-a deplasat în două judeţe, în Dâmboviţa şi Giurgiu, s-a întâlnit cu candidaţi şi cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente şi dovezile necesare, atât filmări, cât şi poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România aşa ceva, această disperare a domnului Orban şi a PNL că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru aceste fapte”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD, la finalul şedinţei Consiliul Politic Naţional al partidului.