Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, senatorul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, și prim-vicepreședinții PSD Gabriela Firea și Sorin Grindeanu au participat miercuri, 16 noiembrie 2022, la conferința județeană de alegeri a PSD Teleorman. Președintele CJ Teleorman Adrian Gâdea a fost reales în funcția de președinte al PSD Teleorman.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Alexandria, că Social-democrații nu au intrat la guvernare nici pentru PNL, nici UDMR, nici pentru președintele Klaus Iohannis și nici măcar pentru PSD.

„Nu am intrat la guvernare nici pentru PNL, nici pentru UDMR, nici pentru preşedintele Iohannis şi nici măcar pentru Partidul Social Democrat. Am intrat la guvernare pentru România şi pentru români. Era evident în ce direcţie se îndreaptă România după aproape doi ani de guvernare de dreapta, după ce au vrut să ne prezinte altă realitate decât aceea în care Partidul Social Democrat câştigase alegerile. A fost un moment în care, împreună cu colegii mei şi cu colegii dumneavoastră, am luat o decizie, zic eu, corectă de a ne implica în actul de guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu la Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman.