Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, 21 octombrie 2021, că o soluţie pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară şi a adăugat că mai mult de jumătate din discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni au fost despre pandemie.

„Am fost astăzi la consultări însoţit, pe lângă secretarul general şi prim-vicepreşedintele partidului, de doi specialişti în zona sanitară, domnii Rafila şi Streinu-Cercel. Mai mult de jumătate din discuţiile cu preşedintele au fost în ce priveşte pandemia. Decizia de nominalizare a unui premier îi aparţine, conform Constituţiei, preşedintelui. Rămân consecvent şi cred că o soluţie pentru România pe termen mediu, nu pe termen scurt, este un guvern cu largă susţinere parlamentară. Din decizia PNL de a face altă desemnare decât Florin Cîţu, noi am înţeles foarte clar că se doreşte o conturare din nou a unui guvern de dreapta, deoarece ştim cu toţii că singura solicitare a USR a fost ca domnul Cîţu să nu fie prim-ministru. Vom vedea pe cine nominalizează exact preşedintele şi apoi ce majorităţi se vor creiona în sensul de susţinere a unui guvern”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă, la sediul PSD.