Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 04 noiembrie 2021, după întâlnirea avută cu reprezentanţii PNL că discuția nu a vizat funcţiile din Guvern și „acesta este drumul care va duce formarea unei noi majorităţi”.

„Am avut o primă întâlnire cu colegii de la Partidul Național Liberal. De la început, atât eu, cât și colegii mei am cerut să fie o întâlnire serioasă și aplicată pe cerințele și nevoile românilor din acest moment. Nu am avut discuții în ceea ce privește funcțiile din Guvernul României, ca să încercăm să anticipăm și întrebările următoare. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României pe care, asta este!, așa au adus-o prin această guvernare de dreapta, printr-un efort comun și printr-un plan de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de către români. Eu cred că suntem pe un drum corect și, dacă vom fi și cinstiți, și patrioți, acesta este drumul care va duce la formarea unei noi majorități”, a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele PSD a afirmat că „nu a fost foarte uşor, dar nici foarte greu” să discute cu liberalii, pentru că au încercat să găsească lucrurile care îi aseamănă, nu pe cele care îi despart.

„Nu a fost foarte ușor, dar nici foarte greu, pentru că am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu ne despart. (…) În acest week-end, Partidul Social Democrat, împreună cu liderii politici și cu specialiștii, va lucra la un program de guvernare al Partidului Social Democrat. Pe urmă, dacă se merge pe această direcție, vom încerca să uniformizăm cele două programe de guvernare”, a concluzionat Marcel Ciolacu.