Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să-şi intre în atribuţiile constituţionale, fiind cel mai în măsură să rezolve criza politică, arătând că PSD rămâne consecvent că soluţia o reprezintă alegerile anticipate şi până atunci guvernul de specialişti să conducă ţara.

„Cred că în acest moment preşedintele României nu are nicio soluţie. În primul rând nu are nicio soluţie la cea ce a creat, fiindcă ce trăim acum, această criză, este o consecinţă a faptului că preşedintele României a încălcat spiritul Constituţiei şi a creat această alianţă a pierzătorilor de dreapta şi vedem ce trăim cu toţii în acest moment şi pe plan economic şi în ceea ce priveşte pandemia. Rămânem consecvenţi, părerea noastră clară este că în acest moment clasa politică trebuie să se întoarcă la români, iar românii să decidă cine va conduce România”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, 6 octombrie 2021, la sediul PSD.