Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat s-a reunit miercuri, 6 iulie 2022, la Palatul Parlamentului. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat după reuniune că PSD a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii.

„În Comitetul Politic Naţional am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Şi mă bucur mult că toţi colegii – a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la primul ministru, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.