Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni, 13 decembrie 2021, la sediul central al PSD. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat că în privinţa bugetului de stat există două variante: adoptare până pe 24 decembrie, ori până la sfârşitul lunii ianuarie într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

„În acest moment, ministrul Finanţelor am înţeles că a strâns toate solicitările de la ministere şi încercăm în şedinţa de coaliţie de azi, dacă nu o să mai facem una şi mâine şi poimâine, şi sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24. Sunt două variante puse în discuţie, ori până în 24 decembrie, dacă se finalizează absolut totul, inclusiv cu fondurile europene, ori la sfârşitul lui ianuarie în sesiune extraordinară” a declarat Marcel Ciolacu.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că Ministerul Transporturilor a cerut o mărire de buget pentru investiţii.

„Sper că da, dar eu mi-aş dori să facem un buget care să fie mult discutat. Suntem într-o perioadă destul de scurtă, o să vedem după masă, avem şi coaliţie, sigur, vin şi sărbătorile şi de iarnă. Ministerul Transporturilor a cerut o mărire pe investiţi până la 9 miliarde. De exemplu, anul trecut, în celebrul mandat, s-au cheltuit 5, la noi mergem la 9, pe care le cheltuim. Eu cred că la jumătatea anului o să mai venim cu sume, pentru că la anul se vor semna foarte multe contracte şi vom cere” a menționat Sorin Grindeanu.