Deputatul PSD Alexandru Rafila, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a declarat miercuri, 10 februarie 2021, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu a reuşit în 6 săptămâni nici măcar să demareze câteva proceduri care să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID, dar şi non-COVID, mai ales acolo unde există surse de oxigen.

„Vlad Voiculescu, în cele 6 săptămâni de când ocupă poziţia de ministru al Sănătăţii, nu a reuşit nici măcar să demareze câteva proceduri care trebuie să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID, dar şi non-COVID, mai ales acolo unde există surse de oxigen. Lucrul ăsta îl clama cu foarte multă fervoare în luna noiembrie – că trebuie luate măsuri – şi existau documente foarte importante, atât din partea inspecţiei sanitare, cât şi din partea specialiştilor în terapie intensivă privind aceste pericole. În ceea ce priveşte controlul pandemiei, în mod evident, măsurile care să faciliteze accesul populaţiei la testare nu au fost luate, situaţia epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu o cunoaştem, pentru că avem această informaţie tot de la ministrul Voiculescu – cifrele care sunt furnizate nu sunt credibile”, a spus Alexandru Rafila la Parlament.