Deputatul PSD prof. dr. Alexandru Rafila a declarant miercuri, 06 ianuarie 2021, că PSD cere redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei și o amânare „nu are justificare”.

„Îmi pare rău că domnul ministru Cîmpeanu este pus într-o situaţie în care nu are decizia de a hotărî foarte clar, împreună cu ministrul Sănătăţii, să deschidă şcolile. Închiderea şcolii, după cum ştiţi, a fost o măsură care nu a mai fost luată, cel puţin pentru şcolile primare, în niciuna dintre ţările membre ale Uniunii Europene în cursul lunii noiembrie şi în decembrie şi am ajuns în situaţia în care, de aproape un an de zile, copiii nu numai că au un acces limitat la învăţătură, mai ales cei din categorii defavorizate, unii din mediul rural care nu au acces la învăţământ online, dar sunt profund marcaţi în dezvoltarea lor psihosocială ca viitori adulţi pentru că nu pot să interacţioneze unii cu alţii, nu pot să interacţioneze cu profesorii lor”, a afirmat Alexandru Rafila într-o conferință de presă la sediul PSD.

Alexandru Rafila a calificat drept „inexplicabilă” decizia de a se menţine această situaţie până pe 8 februarie. „PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei”, a transmis deputatul PSD.