Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat luni, 18 ianuarie 2021, că social-democraţii sprijină campania de vaccinare anti-COVID-19, dar sunt câteva elemente care îngrijorează, printre care modul de realizare şi de funcţionare a platformei informatice.

„De la bun început vreau să declar – PSD sprijină campania de vaccinare, ne dorim ca ea să se desfăşoare cât mai bine şi să ducă într-un timp cât mai scurt la imunizarea unei proporţii suficiente din cetăţenii României, care să asigure, în primul rând, reluarea activităţilor sociale, activităţilor economice, iar lucrul acesta nu se poate realiza decât printr-o foarte bună organizare. Sunt câteva elemente care ne îngrijorează şi care trebuie totuşi menţionate, pentru că rezolvarea lor ar putea să ducă la atingerea acestui obiectiv naţional. În primul rând, este vorba despre modul de realizare şi de funcţionare a platformei informatice, care aţi văzut că a avut numeroase sincope, chiar în cursul zilei de astăzi”, a afirmat deputatul PSD, într-o conferinţă de presă, la sediul central al partidului.

Alexandru Rafila a mai subliniat că de funcţionalitatea platformei informatice depinde nu numai programarea pentru vaccinare, ci şi modul de desfăşurare a campaniei.

„Astăzi existau situaţii în ţară când vaccinarea întârzia datorită nefuncţionării acestei platforme informatice. Pe de altă parte, includerea în etapa a doua, fără niciun fel de ierarhizare, de prioritizare, a unui număr extrem de mare de persoane, sunt estimări pe care le-au prezentat autorităţile, unii au zis cinci milioane, alţii şase milioane de persoane, nu face altceva decât să împiedice accesul la vaccinare al persoanelor cele mai expuse, persoanele cu boli cronice, persoane vârstnice, din categorii defavorizate, din mediul rural, care au un acces extrem de limitat la înscrierea pe aceste liste de vaccinare”, a precizat Alexandru Rafila.