Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, a afirmat luni, 05 aprilie 2021, că, din cauza răfuielilor politice, şcolile riscă să rămână închise, făcând referire la contrele dintre Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei pe tema testelor rapide.

„Haosul din educație continuă. Din cauza răfuielilor politice, școlile riscă să rămână închise. Reprezentanții Ministerului Sănătății s-au contrat public cu cei ai Ministerului Educației cu privire la achiziția testelor pe bază de salivă și aplicarea testelor rapide existente. Mai exact, nici o parte nu vrea să își asume responsabilitatea pentru achiziția și aplicarea lor deși din punct de vedere legal o pot face”, a scris Victor Negrescu, într-o postare pe pagina de Facebook.

De asemenea, vicepreședintele PSD consideră că „mai grav este că fără testarea rapidă, redeschiderea şcolilor riscă să fie amânată”.

„Mai grav este că fără testarea rapidă, redeschiderea școlilor riscă să fie amânată. Luptele politice dintre PNL și USR afectează educația”, a mai transmis Victor Negrescu.