PSD solicită conducerii USR să iasă din starea de incompatibilitate cu propriile sloganuri de campanie și să o suspende din partid pe inculpata Clotilde Armand.

Cât timp USR rămâne „Alături de propriii penali în funcții publice” nu mai are niciun drept moral să mai reclame fantezii penale în cazul altor politicieni!

USR nu mai are nicio scuză pentru a face scut în jurul inculpatei Clotilde Armand. Este un dublu standard mizerabil. Inițial au invocat că nu s-a deschis dosar penal în urma deciziei ANI privind conflictul de interese în care primarul Sectorului 1 s-a numit pe sine șef de proiect, cu salariu peste limitele legii. Apoi, când s-a deschis dosar, au spus că nu are calitate în anchetă. Iar când a primit calitatea de suspect, au spus că nu există nicio decizie în instanță. Au mutat definiția „penalilor” prin toate fazele procesului penal doar pentru a-și apăra inculpații din partid. Acum nu mai au nicio scuză! Există o instanță de judecată care tocmai a validat starea penală în care se află inculpata Clotilde Armand, care continuă, fără rușine, să ia decizii în funcții publice.

La fel, primarul USR de la Bacău, Lucian Viziteu, tocmai a confirmat că face parte din categoria „penalilor în funcții publice”, pe care USR-iștii îi înfierau pentru a obține votul cetățenilor. Nici în acest caz conducerea USR nu s-a delimitat și nu a luat măsuri în linie cu principiile de integritate. La fel cum nu a făcut-o nici cu fostul ministru Vlad Voiculescu care a împovărat bugetul Sănătății cu achiziții supradimensionate de vaccinuri, pentru care este cercetat de DNA. În loc să îl excludă din partid cum cereau în cazul altora, l-au cocoțat în fruntea listei de la europarlamentare!

Rămâne doar întrebarea: Câți penali vor mai apărea în USR până când acest partid va începe să aplice principiile de integritate pe care le flutura în campaniile electorale?

Biroul de presă al PSD