Tineretul Social Democrat a demarat o campanie de consultare a tinerilor din România, care se va desfășura pe întreaga perioadă a lunii mai.

Scopul acestei inițiative de amploare este de a afla problemele cele mai importante din viața tinerilor, dar și cum văd aceștia viața politică și ce așteptări are tineretul de la noua clasă politică.

Ce spun organizatorii?

,,Noi vrem să aflăm standardele pe care tinerii le aplică în evaluarea politicienilor, problemele lor și cum îi putem face să pună umărul la schimbarea țării. Înainte de a putea rezolva problemele pe care un tânăr din România le are, trebuie să le înțelegem foarte bine, credem noi, și în acest sens acționăm.

Demersul nostru vine pe următorul fond: instituțiile din România și partidele politice se confruntă cu un nivel extrem de scăzut de încredere în ochii tinerilor – 65% au încredere mică în politicienii care ne conduc, iar 55% nu au deloc încredere în Parlamentul României. Această stare de fapt riscă să se transforme într-o vulnerabilitate pentru democrația din țara noastră: din ce în ce mai mulți tineri se îndepărtează de tot ce înseamnă politică, nu se duc la vot, nu se informează, iar, mai apoi, ajung să nu fie reprezentați cu adevărat. Pe acest fond, nemulțumirea sistemică riscă să se accentueze treptat, iar curentele extremiste să ia amploare. Vrem să acționăm preventiv pentru a evita tocmai o astfel de degenerare a situației.”, transmite Tineretul Social Democrat. 

Cum se va desfășura campania de consultare?

Debutul campaniei a fost data de 2 mai, Ziua Tineretului, și se va desfășura pe parcursul întregii luni mai, ca lună a tinerilor.

Campania de consultare a tinerilor va fi organizată, în primul rând, printr-un chestionar distribuit la nivel național, însoțit de videoclipuri de promovare.

Pe tot parcursul lunii mai se vor organiza evenimente relevante pentru tineri și pentru scopul campaniei. La sfârșitul lunii mai, TSD România va prezenta într-un raport concluziile consultării naționale: problemele tinerilor, dar și așteptările lor de la noua clasă politică, atât ca cetățeni reprezentați, cât și ca profil dezirabil al unui partid care i-ar determina să se implice în politică.

Cum poți participa?

Formularul unde îți poți expune părerea despre candidatul politic ideal, dar și să vorbești despre problemele tale, poate fi consultat AICI.

Pentru mai multe detalii, poți urmări pagina de facebook a TSD România, unde vor fi postate update-uri despre proiect.