Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat duminică, 30 august 2020, că moțiunea de cenzură va fi votată și adoptată, iar “social-democraţii sunt pregătiţi să preia guvernarea până la alegerile parlamentare”

„Românii s-au săturat de promisiunile unor realizări grandioase pentru că au văzut că așa ceva nu se întâmplă. Vor să li se spună onest care sunt obiectivele care se pot face, chiar dacă sunt mai mici, într-un interval decent. Noi nu suntem PNL care a propus o fițuică cu obiective SF cu mii de kilometri de autostradă și alte investiții fantasmagorice, apoi ne-a anunțat că va reporni economia de pe un teren de golf cu promisiuni pentru anul 2030”, a declarat Sorin Grindeanu într-o conferință de presă la sediul PSD.

Sorin Grindeanu a declarat că „fiecare parlamentar va avea mâine pe pupitrul său programul de guvernare al PSD”. Prim-vicepreşedintele PSD a vorbit de necesitatea luării unor măsuri care să fie aplicate cât mai curând, până la alegerile parlamentare de la finalul anului.

„Ni se pare firesc să venim în primul rând cu măsuri gata să fie aplicate luna viitoare sau peste două-trei luni, nu peste doi-trei ani, asta mai ales pentru că guvernul care se va instala este unul cu un mandat extrem de scurt – până la alegerile din decembrie”, a afirmat Sorin Grindeanu.