Iașul este cutremurat din nou de cazuri de corupție care vizează administrația locală. Primăria Iași a devenit astăzi locul unei noi descinderi a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași (DIICOT) care anchetează posibila săvârșire a infracțiunilor de abuz în serviciu, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals de către primarul Mihai Chirica și o serie de angajați ai instituției.

Liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa consideră că actualul edil nu mai are altă variantă decât demisia pentru a spăla onoarea și așa pătată a administrației locale și a Iașului, iar grupul infracțional creat în această instituție trebuie destructurat.

Am fost efectiv siderat de această nouă descindere a organelor de anchetă. După desantul DNA de luni, iată că astăzi procurorii DIICOT au organizat o amplă acțiune în care principalul vizat este, din nou, primarul Mihai Chirica. În ultimii ani, Iașul a fost făcut de rușine la nivel național de un vremelnic conducător care s-a întrecut pe sine în culegerea de dosare penale de pe urma faptelor din administrația locală. Caracatița infracțională din Primăria Iași trebuie destructurată și puse bazele unui sistem administrativ transparent, care să funcționeze în temeiul legii și nu al bunului plac și intereselor personale și de grup. Demisia lui Mihai Chirica este mai mult decât morală și absolut necesară. S-a ajuns deja mult prea departe. Mihai Chirica, singurul bine pe care îl mai poți face este demisia.  Redă Primăria ieșenilor!”.

Totodată, senatorul ieșean îi solicită președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, să se delimiteze public și să îi retragă sprijinul politic primarului Chirica.

Nu am așteptări de la primarul Mihai Chirica cu privire la demisie. A pierdut de foarte mult timp bruma de onoare pe care o avea. Cred însă că sunt suficiente motive rezonabile și multiple abateri de la principiile democrației și ale bunului simț ca președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru să se delimiteze public și să îi retragă imediat sprijinul politic primarului de Iași.

Altfel, Alexandru Muraru ne arată că este complice și părtaș acțiunilor și faptelor pentru care primarul Mihai Chirica este anchetat penal, iar orașul va rămâne, în continuare, prizonier mafiei imobiliare și grupurilor de interese create în Primăria Iași. A venit momentul să curățăm Iașul de infractorii și penalii cocoțați în funcții publice.”

Departamentul de comunicare al PSD Iași