Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a pornit cu stângul în noua demnitate publică, lăudându-se în fața opiniei publice cu rezultate obținute de Guvernele PSD.

„Este inadmisibil pentru un ministru în Guvernul României să mintă cu nerușinare, așa cum a făcut-o Marcel Boloș, care a declarat triumfător că România a evitat în extremis riscul de dezangajare de 92,8 milioane euro care exista la data de 31 octombrie 2019 pe Programul Operațional Capital Uman. Minciuna are picioare scurte și este ușor de demontat, câtă vreme se poate verifica faptul că în data de 31 octombrie 2019, când încă ocupam funcția de ministru, echipa mea a trimis ultima declarație de cheltuieli în cadrul POCU, în valoare de 100 milioane euro, aducând totalul sumelor declarate / cerute la rambursare în 2019 la 378.244.348 euro. Practic, Marcel Boloș nu avea ce risc de dezangajare să evite, câtă vreme acesta fusese evitat încă din timpul guvernării PSD. Ca o ironie amară aș putea adăuga că Marcel Boloș s-a lăudat cu rezultatele obținute de echipa mea tocmai în cadrul „Start Up Next”, un eveniment dedicat start-up-urilor finanțat cu fonduri UE, conceput și planificat de mine și de echipa mea din Ministerul Fondurilor Europene”, susţine Roxana Mînzatu.

Marcel Boloș a fost prins cu minciuna la doar câteva zile distanță de vizita acestuia la Cotroceni. În acest caz, singura întrebare care se pune este dacă președintele Klaus Iohannis, alături de prim-ministrul Ludovic Orban, au fost complici, în minciuna pusă la cale de actualul ministru al Fondurilor Europene.

„Vineri, 6 decembrie, a fost rândul lui Marcel Boloș să se prezinte la Cotroceni, flancat de Ludovic Orban și de Raluca Turcan, pentru a-i fi inspectată activitatea ministerială. Marcel Boloș a fost scos la tablă și, incomodat probabil de lipsa rezultatelor proprii care să poată da un titlu de presă, a început să se laude cu decontări uriașe și cu deja celebra lozincă politicianistă privind evitarea riscului de dezangajare. Singura necunoscută este dacă președintele Iohannis și prim-ministrul Orban îi sunt acestuia complici în elaborarea minciunii”, susține fostul ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

Roxana Mînzatu susține că actualul Guvern are nevoie de câteva realizări rapide, cu care să puncteze la capitolul comunicare și care să acopere haosul economic în care a aruncat țara. Potrivit deputatului PSD Brașov, Fondurile Europene rămân un subiect sensibil pentru români și, tocmai de aceea, la întâlnirea de vineri, lui Marcel Boloș i-au fost cerute asemenea realizări.

Fostul ministru al Fondurilor Europene susține de asemenea că va rămâne cu ochii pe activitatea ministerului condus de Marcel Boloș și îl somează pe acesta să nu se mai laude cu realizările guvernării PSD.

„Sper ca această întâmplare nefericită să îi fie învățătură de minte domnului Boloș, pentru că nu poate să intoxice agenda publică cu Fake News, în speranța că va acoperi măsurile nepopulare de austeritate pe care le iau colegii lui din Guvern.  Eu voi rămâne un urmăritor activ al celor ce se întâmplă în cadrul Ministerului Fondurilor Europene și nu voi ataca niciodată de dragul războiului politic. Însă, nu mă voi feri să critic atunci când în discursul public al actualului guvern sunt introduse minciuni. Mai mult, îi transmit domnului Boloș și doamnei Turcan că, dacă voiau ieri să arate că știu și pot face ceva, puteau să folosească ”tribuna” evenimentului Start-up Next nu pentru a propaga minciuni, ci pentru a anunța românii din țară și de peste hotare ce buget negociază Guvernul PNL cu Comisia Europeană, cu experții DG Employment, pentru a lansa noi linii de finanțare pentru start-up-uri în 2020, în actualul exercițiu. De asemenea, le spun domnilor guvernanți ai ”crizelor inventate” că noi, când am conceput evenimentul START-UP NEXT am vizat soluții pentru creșterea capacității acestor firme lansate cu fonduri europene, informarea lor despre viitoare oportunități de dezvoltare sau despre cum vom folosi fondurile europene pentru accelerarea afacerilor. Despre asta trebuia să vorbiți ieri la START-UP NEXT, domnule Boloș.

În concluzie, domnilor guvernanți PNL ai României Normale,

Dacă ați înțeles ce înseamnă ”Start-up Next”, evenimentul la care aţi vrut să vă faceţi imagine politică ieri, haideţi, anunțați ceva concret pentru ca noi generații de antreprenori, mai ales românii care se întorc din diaspora, să aibă ce fonduri să mai acceseze!

Căci ieri nu ați putut anunța nicio linie de finanțare nerambursabilă, europeană sau guvernamentală, pentru cei doritori să lanseze un business. Start-up Nation ediția 3 e în moarte clinică, nu știe nimeni, nimic despre el. Când se lansează? Ce va finanța? Ce buget va avea? Care e strategia PNL pentru dezvoltarea antreprenoriatului în România?” – a transmis Roxana Mînzatu.