PSD cere imperativ premierului Cîțu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obține vreun avantaj politic în competiția pentru șefia PNL. Rectificarea bugetară și alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ-teritoriale.  

Dezvoltarea comunităților locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîțu nu are dreptul să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al partidului.  

Demiterea ministrului de Finanțe, cu scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, reprezintă o tentativă de trafic de influență, demascată de invitațiile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL. Este o dovadă clară a intenției lui Florin Cîțu de a folosi banii publici în lupta sa politică, pentru a obține un folos personal necuvenit.

În cazul în care această intenție se va materializa prin alocări bugetare subiective, după orientarea primarilor PNL în cadrul competiției interne a partidului, este necesară intervenția imediată a organelor de anchetă.

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Banii țării nu pot fi transformați într-o pușculiță de partid, ca premiu politic al războiului tot mai aberant pentru putere dintre Cîțu și Orban!