Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la lipsa de consecvență în poziționările publice din ultimul timp ale liderilor politici PNL Iași subliniind faptul că în acest mod vor fi greu de identificat pârghiile necesare pentru construirea unei alianțe politice concrete între PSD și PNL la nivel local.

„Am citit cu îngrijorare recentul comunicat transmis presei de către conducerea PNL Iași. De ce spun cu îngrijorare. La numai câteva luni după ce actualul președinte a fost public susținut de deputatul Alexandru Muraru pentru principala funcție de conducere din Partidul Național Liberal, acum, iată că ieșenii din Podu Roș sunt printre primii semnatari ai scrisorii prin care se leapădă de Florin Cîțu.

Acest lucru nu arată decât inconsecvență, hazard și oportunism în modul în care liderii PNL Iași înțeleg politica. Alegerile lor nu au fost bine cumpănite. Din păcate, această stare de spirit se răsfrânge și asupra Iașului. În doi ani de guvernare locală PNL ieșenii au primit doar vorbe și machete, lucrurile concrete, faptele și proiectele finalizate rămânând o himeră.

Tot liberalii ieșeni anunță acum cu fast și mândrie că susțin un alt candidat care reprezintă  „cea mai puternică garanție de profesionism, performanță, onestitate, demnitate” în contextul în care, în curtea lor, principalii actori administrativi ai Iașului, Costel Alexe și Mihai Chirica, sunt plini de dosare penale, iar asupra lor planează grave suspiciuni și acuzații de corupție, abuz în serviciu formulate de DNA și DIICOT.

Toate aceste afirmații poartă semnătura deputatului Alexandru Muraru, cel care fusese desemnat chiar de fostul premier Florin Cîțu, reprezentant special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei.

Să nu fim înțeleși greșit. Nu îi luăm apărarea lui Florin Cîțu, despre care considerăm în continuare că a băgat România cu un picior în groapă, ci tragem un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut la care peneliștii ieșeni propagă dezbaterile politice.

PSD a fost permanent un partener serios, constructiv și deschis la dialog în favoarea ieșenilor. În acest mod va fi destul de dificil să găsim calea de mijloc pentru a genera și la nivel local un parteneriat pentru comunitate care să se concretizeze în proiecte viabile. Toți actorii politici trebuie să înțeleagă că numai cu liniște și continuitate se pot realiza investiții durabile și proiecte majore” a declarat liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa.

Departamentul de comunicare al PSD Iași