PSD cere Guvernului să renunțe la ipoteza în care elevii nevaccinați urmează obligatoriu cursurile online în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă. O astfel de abordare, enunțată ca scenariu de ministrul Educației, este profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educație. Elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opțiunea vaccinării și este evident că scenariul propus de ministrul Educației de școală în regim online este complet inadecvat, în raport cu vârsta și creează segregare, respinsă în mod categoric și de Organizația Mondială a Sănătății.

PSD solicită miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene.

Este extrem de grav că până în acest moment, cu mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, niciunul dintre scenariile enunțate separat de cei doi miniștri nu se referă la testarea elevilor, deși aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menținerea școlilor deschise și pentru prevenirea focarelor de infecție.

Biroul de presă al PSD