PSD cere actualei Coaliții de guvernământ să convoace o sesiune extraordinară pentru dezbaterea în regim de urgență a proiectului de Lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Având în vedere că Senatul se întrunește în sesiune extraordinară pentru aprobarea OUG privind intervenția în cazul atacurilor urșilor, PSD cere Coaliției să convoace și Camera Deputaților, având pe ordinea de zi dezbaterea, în procedură de urgență, a Legii consumatorului vulnerabil de energie.

Cererea PSD este determinată de creșterea explozivă a tarifelor la energie electrică și gaze naturale, pe fondul liberalizării pieței de energie, fără niciun mecanism de protecție pentru consumatorii vulnerabili.

Menționăm că această lege a trecut de Senat, iar pe parcursul dezbaterilor din Camera Deputaților, PSD va veni cu amendamente importante pentru a stopa această spirală periculoasă a creșterilor de tarife din energie. PSD avertizează că situația actuală alimentează scumpiri generalizate la nivelul întregii economii.