Sursa foto: Captură ecran G4media.ro

PSD este alături de victimele atacului violent al mafiei tăierilor ilegale de păduri din județul Suceava și solicită autorităților să intervină cu maximă fermitate și celeritate pentru pedepsirea celor vinovați. Totodată, PSD le oferă persoanelor agresate sprijin juridic pentru obținerea, în instanță, a compensațiilor cuvenite în urma acestui act revoltător de agresiune.

Cazul de la Suceava este semnul escaladării la un nivel fără precedent a acțiunilor de crimă organizată din partea mafiei pădurilor, ceea ce reclamă o schimbare fundamentală de abordare din partea autorităților competente, în sensul unei reacții mai prompte, mai ferme și mai severe pentru combaterea acestui fenomen.

PSD va iniția o dezbatere publică pentru identificarea modificărilor și a completărilor actualului cadru legal, astfel încât să se asigure o protecție mai eficientă a jurnaliștilor și a celor care luptă cu mafia tăierilor ilegale de păduri.

Necesitatea unei legislații care să ofere o protecție superioară jurnaliștilor este fundamentată și în rapoartele Uniunii Europene care atrag atenția asupra escaladării discursului de ură ce incită la violență împotriva reprezentanților mass-media și ai societății civile.