Proiectul pilot inițiat de eurodeputatul Victor Negrescu pentru sprijinirea sectorului agricol și a mediului rural european, în valoare de 750.000 de euro, a fost aprobat la începutul acestei săptămâni de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European, ca urmare a avizului pozitiv primit din partea Comisiei Europene. Inițiativa eurodeputatului român își propune să ajute Uniunea Europeană să-și regândească politica agricolă și de dezvoltare rurală comună în vederea acordării unui sprijin mai consistent pentru fermieri, mediul rural și fermele de dimensiuni mici și medii.

„Prin acest proiect pilot urmărim să sprijinim fermierii, mediul rural și organizațiile din sectorul agricol la nivel european prin regândirea politicii agricole comune. Suntem, astfel, primii care lansăm un proces de reflecție la nivel european privind viitorul politicii agricole comune după 2027 cu scopul de a reduce decalajele între statele membre, precum și de a crește sprijinul oferit fermierilor și mediului rural.

Prin aprobarea acestui proiect pilot îndeplinim un alt obiectiv din cadrul campaniei #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, inițiată de PES activists România și Partidul Social Democrat, și demonstrăm că, iată, ne respectăm angajamentul luat în fața a sute de fermieri și personalități din mediul rural”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Tot în aceeași ședință a fost aprobat și un al doilea proiect pilot co-semnat de eurodeputatul român privind documentarea bunelor practici în materie de organizare și reducere a timpului de muncă, în valoare de 1,5 milioane de euro, inițiativă care își propune să ofere recomandări pentru un nou cadru normativ privind programul de muncă la nivelul Uniunii Europene.

Reprezentantul României în Parlamentul European, Victor Negrescu, este, de altfel, unul dintre eurodeputații cu cele mai multe proiecte pilot inițiate, convingând Comisia Europeană să sprijine acțiuni noi în domenii precum digitalizarea, educația, sănătatea sau industria. Valoarea totală a proiectelor pilot inițiate de europarlamentarul social-democrat se ridică la peste 90 de milioane de euro.