Cum stimulăm procesarea în țară a produselor agroalimentare românești?

Primă de 10% din valoarea materiei prime procesate în România

România, grânarul Europei,  produce anual cantități mari de cereale, suficiente pentru asigurarea consumului intern, cât și pentru export.

Susținem procesarea materiei prime în țară pentru a transforma România în unul dintre principalii furnizori de alimente din Uniunea Europeană

Asigurăm fermierilor români resursele financiare de care au nevoie pentru a continua să obțină producții la un nivel ridicat

Menținem locurile de muncă în agricultură și în industria de procesare Echilibrăm balanța comercială, stimulând exportul produselor finite (făină, mălai, ulei), cu valoare adăugată mare, în locul exportului de cereale.

Salariu minim de 3000 de lei în agricultură și industria alimentară

Creștem salariul minim în agricultură și industria alimentară la minimum 3.000 de lei brut, după modelul aplicat cu succes în sectorul construcțiilor

Oprim exodul angajaților din acest sector care plecau din țară pentru lucra în alte state UE. Îi încurajăm să rămână acasă să producă hrană românească pentru români.

Aducem mai mulți bani în buzunarele angajaților din agricultură și industria alimentară!

Casa de Comerț UNIREA devine integrator de programe naționale în agricultură

100 milioane de EURO

Producția obținută de fermieri/cooperativele agricole/grupuri de producători va fi colectată, sortată, ambalată, depozitată la temperaturi optime și pregătită pentru vânzare prin intermediul Casei UNIREA, astfel încât românii să aibă acces cât mai facil la produse obținute pe plan local, tot timpul anului.