Guvernul Orban distruge viitorul României. Îți prezentăm cifrele

Împrumuturile Guvernului PNL

În opoziție, PNL critica succesul creșterii economice din guvernarea PSD cu inepția că „România crește pe datorie”. Acum, cu PNL la putere, România scade pe datorie! Într-un singur an, Guvernul Orban a îndatorat țara cât în primele două decenii de după Revoluție!

Pensiile

La începutul anului, ministrul PNL al Finanțelor spunea că banii pentru majorarea pensiilor cu 40% „sunt în buget”, iar cel al Muncii cataloga avertismentele PSD cum că PNL minte, drept „manipulări și intoxicări care induc o stare de panică”. La 1 septembrie, Guvernul Orban le-a tăiat pensionarilor două treimi din majorarea cuvenită... Mai crede cineva acum în promisiunea PNL că nu va crește TVA în 2021?

Scăderea economică

Din topul celor mai creșteri economice din UE în timpul guvernării PSD, România a ajuns, cu PNL la conducere, în topul celor mai mari scăderi! Locul 2 din coadă! În primele trei trimestre, economia a scăzut cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut! Deci „fantastica” revenire în „V” este doar o țopăială pe fundul prăpastiei în care ne-a adus Guvernul Orban!

Alegeri vs Pandemie

 „Nu o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există și sunt un număr semnificativ de bolnavi.”, zicea Iohannis pe 28 aprilie, la 277 de cazuri noi, 243 de bolnavi la ATI și 650 de decese de la începutul pandemiei. Dar a urmat prăbușirea economică și catastrofa sanitară, iar scorul PNL scade văzând cu ochii. La peste 10.000 de cazuri pe zi, 1.000 de bolnavi la ATI și 10.000 de decese, același Iohannis ne spune că alegerile la termen „sunt singura soluție” și că „nu putem să ne legăm de un anumit număr, ci trebuie să privim soluția ca întreg”... Adică, dacă PNL vrea alegeri cât mai repede, nu mai contează „un anumit număr” de români, ci doar poporul, „ca întreg”... cu voturile lui cu tot.

Alocațiile copiilor

Deși, în opoziție, deplângeau soarta copiilor din România, după instalarea la putere PNL și Iohannis au fost totul pentru a bloca dublarea alocațiilor. Când au amânat-o în ianuarie, au promis că vor da banii copiilor de la 1 august. A fost doar o altă minciună gogonată, cu scuza că „nu sunt bani”, scuză folosită doar de incompetenți. Au găsit, însă, miliarde pentru pușculița electorală a PNL sau pentru scutirea de taxe a băncilor și marilor corporații din energie și asigurări... Ce mai contează că o treime din copiii din România trăiesc sub pragul de sărăcie, iar peste 150.000 adorm flămânzi în fiecare seară?!

Închiderea școlilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Nu există motiv pentru a spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere. Trebuie să menţinem şcolile deschise, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”. Doar Guvernul Orban se încăpățânează să țină școlile închise, insistând aberant cu „educația online”, deși mii de elevi și nenumărate școli nu au acces la internet! Nu au făcut nimic o vară pentru a pregăti anul școlar, pentru că e mai comod să închizi totul. Deci, școlile rămân închise pentru elevi, dar se deschid pentru alegeri!

Distrugerea industriei Horeca

Industria de HOteluri, REstaurante și CAfenele a fost afectată peste tot în lume din cauza pandemiei. Dar pretutindeni, guvernele au intervenit pentru sprijinirea acestei industrii, mergând până la completarea veniturilor la nivelul din anul precedent. Doar în România, acest sector rămâne cu o gaură de 3 miliarde de euro, iar șomerii încep să-și dea foc în piața publică de disperare și de neputință.