PSD a intrat la guvernare într-un moment extrem de greu: o criză sanitară majoră, suprapusă peste o criză economică ce s-a agravat odată cu începerea războiului de la granițele României.

Timp de 6 luni de zile am început să reparăm lucrurile prin adoptarea de măsuri țintite, menite să sprijine atât populația, cât și activitatea firmelor românești.

Cele mai importante 10 realizări în cele 6 luni de când PSD a intrat la guvernare

1

Pachetul social – creșterea alocațiilor, pensiilor și sprijin financiar pentru lunile de iarnă în cazul pensionarilor cu venituri mici.

2

Măsurile de plafonare a prețurilor la energie și gaze pentru populație și companii.

3

Programele de sprijin financiar pentru companiile românești de aproape 4 miliarde de euro.

4

500 de milioane de euro pentru produse agricole cultivate în România, plus primă de 10% pentru procesarea materiei prime în țară.

5

Creșterea salariul minim brut în agricultură și industria alimentară la 3000 de lei.

6

Deblocarea și operaționalizarea marilor proiecte de investiții în infrastructură rutieră și feroviară.

7

Investiții masive în portul Constanța, transformat în punct naval strategic pentru comerțul european.

8

Deblocarea și adoptarea legii off-shore pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră și asigurarea independenței energetice a țării.

9

Am gestionat profesionist pandemia și am deschis școlile.

10

Adoptarea la timp de către miniștrii PSD a jaloanelor PNRR.

Nu ne vom opri aici! Mai sunt multe de reparat!

Vom continua să ne concentrăm pe susținerea fermierilor români, pe creșterea capacității de procesare în industria alimentară, singurele măsuri capabile să combată în mod real creșterea prețurilor la alimente.

Vom continua să susținem firmele românești pentru că valoarea adăugată trebuie să rămână în România! La fel, și locurile de muncă, trebuie să fie aici!

Nu ne-am oprit! Am început deja pregătirea unui nou pachet de măsuri economice care să intre în vigoare în a doua parte a anului.