Cu PSD, ai siguranța unui trai mai bun

Niciodată puterea de cumpărare a populației și bunăstarea n-au crescut mai rapid ca în anii guvernării PSD.

La nivelul salariului mediu, puterea de cumpărare a crescut cu 27,5% între 2016 și 2019, în timp ce  puterea de cumpărare a pensionarilor din sistemul public a crescut cu 34%.

Prosperitatea asigurată de guvernarea PSD este atestată de date și fapte oficiale, ale instituțiilor naționale și europene. Doar PSD poate asigura și garanta siguranța unui trai mai bun.

Cu PSD, ai siguranța locurilor de muncă

În guvernarea PSD, șomajul a ajuns la cel mai mic nivel (3,1%) din istoria României de după 1989.

 În cei trei ani de guvernare PSD, numărul mediu al salariaților a crescut de la 4,9 milioane de 5,5 milioane. S-au înființat zeci de mii de noi firme, iar investițiile străine directe au fost consistente – peste 5 miliarde de euro, în fiecare an, în perioada 2017-2019.

Veniturile salariale au crescut consistent. În decembrie 2019 salariul mediu net era mai mare cu 63% față de 2016. Doar guvernarea PSD este capabilă să asigure o creștere economică consistentă care să ofere oamenilor siguranța locurilor de muncă.

PSD a investit în sănătate

PSD a redeschis spitale închise în guvernarea Boc-Băsescu și a asigurat medicilor cea mai mare creștere salarială din istorie, reușind astfel să îi păstreze în țară.

În guvernarea PSD, sănătatea a primit cele mai mari resurse din istoria sa – 50 de miliarde de lei în 2019. S-au făcut investiții masive, s-au modernizat și utilat zeci de spitale din toată țara și secții de urgență. S-au început multe investiții de anvergură în noi centre spitalicești. Românii se pot baza pe PSD pentru a avea siguranța accesului la sănătate.

PSD a investit în educație

PSD este apărătorul drepturilor copiilor. Indiferent că este la putere sau în opoziție.

A dublat alocațiile când a fost la guvernare și a impus adoptarea legii care le dublează din nou, acum, când este în Opoziție. Și în pofida refuzului guvernului de a respecta legea, PSD va merge până la capăt și, din Parlament, prin reconfirmarea legii, va impune dublarea alocațiilor.

Siguranța creșterii pensiilor

PSD este singurul partid care apără interesele pensionarilor. Cât timp a guvernat, PSD a mărit de patru ori punctul de pensie, astfel că valoarea acestuia din 2019, de 1265 de lei, era mai mare cu 45% decât în 2016. Veniturile pensionarilor au crescut chiar mai mult decât atât, datorită eliminării CASS și reducerii impozitului pe pensie de la 16% la 10% pentru pensiile peste 2.000 lei și la 0% pentru cele mai mici de acest prag.

Prin noua lege a pensiilor, PSD a readus echitatea socială și a reparat nedreptăți. Majorarea cu 40% a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020, împreună cu noua formulă de calcul prevăzute în lege asigură garanția unor venituri decente pensionarilor, atât a celor actuali cât și a celor care urmează.

Siguranța fermierilor români

Întotdeaua, în guvernarea PSD, agricultura României s-a dezvoltat și  fermierii români au prosperat. România a avut recolte agricole record, subvențiile au fost plătite la timp, chiar în avans, devenind campioană europeană în privința absorbției fondurilor europene destinate agriculturii. Astfel, România a reușit să fie primele locuri din Uniunea Europeană la producțiile opțiune la mai multe tipuri de culturi agricole.

Suprafața irigabilă a țării s-a extins în mandatele PSD cu peste 1 milion de hectare, de la 300.000 în 2016 la 1,4 milioane de hectare în 2019. PSD a adus și va aduce siguranță fermierilor României.