Obiectiv esențial al PSD: SIGURANȚA SĂNĂTĂȚII ROMÂNILOR!

Programul de guvernare al PSD pentru 2021-2024 are 5 direcții strategice de acțiune în domeniul Sănătății.

• Urgența urgențelor – Combaterea eficientă a pandemiei!
• Niciun român fără acces la sănătate! Programe integrate.
• Investiții pragmatice – reabilitarea/modernizarea spitalelor de urgență, municipale, județene, regionale.
• Reforma programelor naționale de sănătate.
• Banii! 59,2 miliarde de euro, bugetul total pentru sănătatea românilor, în următorii 4 ani

PSD știe și poate să combată eficient pandemia COVID 19

Comunicare profesionistă, testarea masivă a populației, creșterea capacității de intervenție și tratament,inclusiv prin dublarea paturilor ATI, ruperea lanțurile de contaminare prin anchete epidemiologice rapide și complete, suplimentarea și instruirea rapidă a personalului DPS, sprijin eficient pentru medici, centre medicale și companii afectate de epidemie, lansarea în forță a producției de medicamente antiCOVID în România – aceștia sunt pilonii strategiei PSD pentru siguranța sănătății românilor. Cu responsabilități și termene precise!

Niciun român fără acces la sănătate!

Acesta este angajamentul esențial al PSD în domeniul Sănătății. Fiecare comunitate va avea centru medical, cu cel puțin un cabinet de medicină de familie, farmacie și stomatologie. Dotarea medicală a acestor centre va include o Dacia Duster astfel încât personalul medical să poată ajunge la pacienții cu urgențe. Serviciile SMURD vor extinse. La nivelul fiecărei euroregiuni se va înființa cel puțin un ambulatoriu virtual, cu medici specialiști și dotări care să asigure servicii de telemedicină – diagnostice de la distanță, recomandări de tratamente ori îndrumări pentru personalul medical-asistent din comunitățile care nu au medic în specialitatea respectivă.

Investiții pragmatice în infrastructura medicală.

În următorii 4 ani guvernarea PSD se va concentra pe investiții care să să aducă rapid beneficii concrete sănătății publice. Sume consistente vor fi asigurate pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor de urgență, municipale, județene-regionale pentru asigurarea unui cât mai înalt standard medical. PSD are ambiția să schimbe percepția actuală, oamenilor să nu le mai fie teamă că riscă ”să moară în spital”. Va fi posibil urmare a reamenajărilor/dezinfectărilor/curățeniei exemplare și procedurilor stricte astfel încât toate spitalele municipale sau județene să aibă circuite funcționale în vederea autorizării, până-n anul 2022.Plus dotări, medicamente sau consumabile sanitare îndestulătoare.

Pacientul pe primul loc!

Sub acest imperativ PSD va reforma programele naționale de sănătate, va reduce birocrația medicală, va introduce digitalizarea pe scară largă. Nu va exista școală fără acces la cabinet medical.
Cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare precum și celelalte afecțiuni, cu patologiile cele mai frecvente și mortalitatea cea mai crescută, vor fi combătute atât prin programe de prevenție cât și prin finanțare adecvată, care să permită acces la metode de diagnostic și terapii eficiente, actuale.

Finanțare record pentru siguranța sănătății românilor.

59,2 miliarde de euro! Acesta bugetul total pe care guvernarea PSD vrea să-l aloce sănătății pentru 2021-2024. Cea mai mare parte – echivalentul a 53,94 de miliarde de euro – reprezintă contribuția națională. Diferența va fi asigurată din fonduri europene – 4,77 de miliarde de euro și dintr-un împrumut de la BIRD, deja perfectat, în valoare de 500 de milioane de euro. Sunt sume certe, perfect sustenabile, în acord cu creșterea estimată a PIB.