Produse românești pe masa fiecărui român

Potențialul alimentar al României poate asigura hrană pentru o populație dublă față de cea pe care o are țara noastră în prezent. Și totuși, România importă masiv produse agroalimentare. Numai în primul semestru al anului 2020, deficitul în acest domeniu a depășit 1 miliard de euro.

Partidul Social Democrat propune o soluție simplă și eficientă: un program bine pus la punct care să asigure fiecărui român acces la produse proaspete și de calitate, la prețuri rezonabile. Prin programul “Produse proaspete în fiecare casă” vom crea o platformă națională prin care produsele agroalimentare românești de calitate să ajungă din ferme și exploatații agricole pe masa fiecărui român.

Un guvern responsabil este acela care se implică în promovarea produselor fabricate România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre.

Produs în România înseamnă securitate alimentară

Pandemia COVID-19 a scos în evidență nu doar vulnerabilitățile legate de sistemul sanitar, ci și pe cele care țin de securitatea alimentară. Lipsa unor alimente de bază de pe piața globală a devenit o certitudine.

Susținerea producției autohtone oferă stabilitate și continuitate pentru agricultorii români și industria alimentară, astfel încât românii vor avea acces constant la alimente, pe piața locală.

Prin investiții durabile în dezvoltarea capacităților de producție și procesare din țara noastră asigurăm securitatea alimentară a României.

Produs în România înseamnă creștere economică și locuri de muncă stabile

Sectorul agricol reprezintă unul dintre cele mai sigure și puternice motoare de creștere economică și o importantă sursă de locuri de muncă pentru populația din mediul rural, cu atât mai mult în această perioadă marcată de imense incertitudini provocate de pandemia de COVID-19.

Consumând produse românești, fiecare dintre noi contribuie la stabilitatea a sute de mii de locuri de muncă în agricultura și industria alimentară. Un produs românesc achiziționat înseamnă siguranța veniturilor pentru un tânăr fermier.

Produs în România înseamnă viață sănătoasă

Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că o combinaţie între o dietă nesănătoasă şi un stil de viaţă sedentar reprezintă principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet și anumite forme de cancer.

Este esențială întoarcerea la alimentele locale și promovarea alimentației bazată cât mai mult pe fructe și legume locale, pe cereale integrale, pe grăsimi nesaturate, pe proteine de calitate, împreună cu o hidratare completă cu ape naturale, tot autohtone.