PNL nu vrea să mărească pensiile cum prevede legea!

PNL nu vrea să respecte legea. Majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020 este deja un drept câștigat de pensionari, în momentul adoptării de către PSD a Legii privind sistemul unitar de pensii. Un drept pe care Guvernul PNL vrea să îl taie sau să nu-l mai dea deloc!

Dacă nu ar fura, PNL ar avea bani de pensii!

Presa a relatat numeroase cazuri de hoție din banul public făcută de camarila PNL. Șpaga de 760.000 pentru măștile de proastă calitate cumpărate de UNIFARM, plata în avans de către Guvern a unor sume de sute de milioane de lei pentru samsarii drepturilor de proprietate și pentru sponsorii de partid, direcționarea a 1 miliard de lei pentru acoperirea daunelor ce ar trebui plătite de trei firme care asigură creditele bancare din România. Acestea sunt doar câteva exemple mai recente. În plus, pentru că și-au angajat pilele și politrucii pe salarii mari la stat, Guvernul PNL are cheltuieli cu 11 miliarde de lei mari ca în guvernarea PSD. Nu mai furați și veți avea bani de pensii!

De ce zic cei din PNL că nu au bani de pensii și alocații?

Pentru că nu știu să guverneze. Pentru că au scutit băncile de taxele pe activele bancare, fără a scădea ratele cetățenilor. Pentru că au scutit corporațiile din energie de taxa pe cifra de afaceri, fără a scădea facturile românilor. Pentru că au plătit în avans sume mari de bani către sponsorii de partid și către samsarii de titluri de proprietate din clientela PNL. Pentru că au luat măști de protecție și dezinfectanți la suprapreț de la firmele PNL. Pentru că irosesc sume uriașe de bani pentru salariile mari de la stat pentru politrucii și pilele PNL. Pentru că nu au vrut să impoziteze pensiile speciale de zeci sau sute de mii de lei!

PNL nu vrea să dubleze alocațiile pentru copii!

PNL calcă în picioare legea votată în Parlament pentru creșterea alocaților pentru copii. Zic că nu sunt bani în buget pentru copii, dar renunțat la banii de la bănci și de la corporațiile din energie, cărora le-au eliminat o parte din taxe. Nu alocă bani pentru a da o șansă copiilor, dar dau o șansă păcănelelor și jocurilor de noroc cărora le-au suspendat taxele pe perioada stării de urgență și de alertă. Zic că n-au bani de rechizite, dar au dat bani în avans pentru rachete. Susțin că nu bani pentru asigurarea unui viitor mai bun copiilor, dar au bani, de miliarde, pentru firmele mari de asigurări cărora Guvernul PNL le acoperă daunele. Nu au bani de alocații, pentru că vor să combată evaziunea ca nu cumva să afecteze firmele de casă ale PNL.

Cu PNL s-au pierdut peste 500.000 de locuri de muncă!

Ultima raportare a Ministerului Muncii arată că situația șomajului s-a înrăutățit și mai mult. În perioada 16 martie – 17 iunie 2020, adică de la începutul stării de urgență, în România s-au pierdut definitiv 628.478 locuri de muncă. Institutul Național de Statistică a anunțat că în luna mai șomajul a urcat la 5,2%, anulând practic tot efortul din ultimii trei din guvernarea PSD când șomajul ajunsese la cel mai scăzut nivel din istorie. Iar răul pare că abia acum începe! Numeroase firme din industria auto, din confecții, din sectorul restaurantelor, anunță în fiecare zi mii de șomeri. De la începutul anului, în România numărul de șomeri a crescut cu 5.600 de persoane pe zi, adică populația unei comune medii!