Creșterea de la 1 ianuarie 2023 a salariului minim în construcții la 4.000 de lei este singura cale pentru ca investițiile majore în infrastructură să continue într-un ritm accelerat.

Peste 550.000 de salariați din construcții, precum și din industria materialelor de construcții vor beneficia de creșterea salariului minim la 4.000 de lei.

În 2021 sectorul construcții a contribuit cu 78 miliarde lei (6,6% ) la formarea Produsului Intern Brut. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, domeniul construcțiilor a crescut în primele 9 luni alea acestui an cu 8,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Doar în primul semestru al anului 2022 s-a înregistrat un plus în formarea Produsului Intern Brut de 24 miliarde lei (+4% în valoare nominală) față de semestrul I al anului trecut.

Facilitățile introduse de PSD în 2019 (scutirea de impozite și contribuții) pentru domeniul construcțiilor au avut un efect major în ceea ce privește stimularea investițiilor cu impact major în economie, cele care conduc la crearea de noi locuri de muncă având, în același timp, și o contribuție esențială în creșterea Produsului Intern Brut.

Odată cu revenirea la guvernare în 2021, prin pachetul de măsuri ”SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA”, PSD a extins aceste facilități și pentru domeniul agriculturii și industriei alimentare în scopul creșterii capacității de procesare în industria alimentară.

Creșterea salariului minim în construcții la 4000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, va asigura stabilitatea forței de muncă atât de necesară realizării proiectelor mari de investiții în infrastructură contribui și va reduce în același timp evaziunea fiscală.

Fii la curent cu noutățile și măsurile pe care le implementăm