România îmbătrânește pe zi ce trece. Trebuie să acționăm!

În ultimii ani, natalitatea a scăzut dramatic în România, în principal pe fondul reducerii nivelului de trai al familiilor tinere și al emigrării masive a populației active. Din ce în ce mai mulți români aleg să nu devină părinți. Tu vrei să devii părinte în România? Vrei să crești România?

Copiii sunt viitorul unui popor, dar în România natalitatea a scăzut dramatic. La ce viitor să ne așteptăm?

PSD propune spre aprobare Legea pentru stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.

E momentul să creștem România! Să acționăm pentru viitorul României!

Declinul natalității înseamnă declinul țării

Viitorul unei țări e asigurat de copiii ei și de educația lor.

Declinul natalității înseamnă declinul României.

România își pierde rapid potențialul de dezvoltare prin creșterea alarmantă a populației îmbătrânite. Scăderea natalității are un impact economic negativ major (scădere de 4% a veniturilor populației, creștere cu 6% a cheltuielilor guvernamentale și un colaps al ratei de creștere a PIB).

Beneficiile oferite de legea pentru creșterea natalității

Partidul Social Democrat intervine cu un proiect de lege care include un set de măsuri de stimulare a natalității, axat pe sprijinirea tinerelor familii.

1. Alocația pentru copii

Acordarea de urgență a alocației de stat pentru copii la nivelul prevăzut de Ordonanța de urgență nr. 9/2019, respectiv 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani.

2. Creșterea deducerilor acordate salariaților care au copii

Deduceri alocate angajaților cu salarii mici și medii, de până la 5000 de lei. Prin această măsură se asigură creșteri de venituri pentru 85% din salariați. Măsura reduce inechitățile salariale și riscul de sărăcie în rândul familiilor cu mulți copii.

3. Tichetele sociale

Acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până a 6 ani la învățământul preșcolar, public sau privat, în creșe și grădinițe. Se propune acordarea unui stimulent educațional sub formă de tichete sociale în valoare de 1000 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 0 - 3 ani și de 1500 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 3 – 6 ani.

Vrem să trăim într-o țară ieșită la pensie?

România are nevoie de sprijinul tinerilor. Guvernul are obligația să le susțină educația și creșterea. Cine va fi viitorul României, dacă noi nu încurajăm creșterea natalității?

Împreună avem grijă de viitorul nostru! Creștem România!